Unieke situaties vragen om een unieke veiligheidsoplossing

Illustration of a danger signal icon with a report

G4S levert totaaloplossingen voor veiligheidsvraagstukken van vele Nederlandse bedrijven. Door een jarenlange opgebouwde expertise en ervaring creëert ze een veilige situatie voor medewerkers en klanten. Inmiddels heeft G4S vele projecten in verschillende bedrijfstakken met succes afgerond zoals de petrochemie, bouw, haven, industrie, landbouw, logistiek maar ook in de overheidssector. Samen met de klant maakt ze een op maat gemaakte veiligheidsoplossing daar immers elke klantsituatie uniek is en daardoor een persoonlijke benadering behoeft. Een voorbeeld hiervan is een vraag uit de Antwerpse haven specifiek voor het horizontaal betreden van besloten ruimten. Het afdalen op een touwladder vormt een voor vele medewerkers een uitdaging, helemaal als dat enkel kan via een horizontaal toegankelijk mangat. 

Veilige afdeling in een horizontaal toegankelijk mangat

In deze case had de klant als wens het veilig afdalen via een horizontaal toegankelijk mangat, waarbij vereist was dat er een touwladder veilig verankerd kon worden. Hier werd als oplossing gekozen voor de Fensklem. Dit is een gekeurd ankeroog met heel wat mogelijkheden. Ten eerste was het nu mogelijk om het touwladder veilig en eenvoudig aan het ankerpunt te bevestigen. Ook zitten alle valbeveiligingsapparaten bevestigd aan dezelfde Fensklem. Werknemers betreden het mangat door zich aan te lijnen aan het voorziene valstopblok met reddingslier. Mocht er iets mis gaan dan kan de werknemer via het reddingslier meteen gered worden. Groot voordeel is dat de Fensklem uitstekend past in verticale en horizontale mangaten en tegelijkertijd de maximale doorsnede van het mangat bewaard blijft. 

De Fensklem leverbaar via G4S

De Fensklem kan op de website van G4S gemakkelijk besteld worden, levering geschiedt via DHL, zodat je de bestelling altijd kunt tracen. Wil je meer informatie over dit product of over andere oplossingen  voor het veilig betreden van besloten ruimtes neem dan direct contact met de experts van G4S.