Welk alarmsysteem voor jouw bedrijfspand?

Als je denkt aan de professionele beveiliging van je bedrijfspand, kun je aan verschillende punten denken zoals camerabewaking of een brandmeldinstallatie, maar zeker ook een zakelijk alarmsysteem. Voor een alarmsysteem bedrijfspand heb je verschillende keuzes. Kies je bijvoorbeeld voor een draadloos alarmsysteem? Of een alarmsysteem met meldkamer?

Wat is een alarmsysteem precies?

Een alarminstallatie of een alarmsysteem geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen automatisch een alarm, middels een elektronisch systeem. De meest gangbare term voor een alarmsysteem is een inbraakalarm, echter hebben de huidige alarmsystemen vaak meerdere mogelijkheden, waaronder het detecteren van diefstal, brand en zelfs gasvorming.

Welk alarmsysteem past bij mijn bedrijf?

Tussen alle verschillende mogelijkheden van beveiliging voor je bedrijfspand kan het moeilijk worden om de juiste keuze te maken. Welke alarmsysteem het beste bij jouw bedrijf past, ligt aan een aantal verschillende punten. Een veel voorkomend alarmsysteem is de beveiliging tegen inbraak en vandalisme. Ook zijn er systemen die waarschuwen voor overstroming, gasvorming en brand. Voor elk bedrijf en bedrijfspand is er een passend alarmsysteem. Het beste systeem voor jouw bedrijf is dus afhankelijk van het type bedrijf, het doel van je bedrijf en bijvoorbeeld de risicoklasse-indeling.

alarmsysteem bedrijfspand

Is een alarmsysteem verplicht?

Een alarmsysteem is voor een bedrijfspand altijd goed, maar is dit ook verplicht? Een inbraakalarmsysteem is volgens de wet niet verplicht. Veel bedrijfsverzekeringen eisen echter wel dat er een alarmsysteem aanwezig is in het bedrijfspand. Brandalarmen zijn wel volgens de wet verplicht en dienen altijd aanwezig te zijn in een bedrijfspand.