Waarvoor is een open kentekencheck handig?

Als je een tweedehands auto wilt kopen is het vaak moeilijk om van te voren te bepalen of iemand voor de volle honderd procent betrouwbaar is en jou überhaupt alle details met betrekking tot de wagen vertelt. Gelukkig kan je zelf ook veel informatie over de auto opvragen zonder tussenkomst van de verkoper. Dat kan door middel van het doen van een open kentekencheck op kentekencheck.eu. Dat doe je online en is dus snel en makkelijk.

Door een kentekencheck uit te voeren krijg je inzicht dat waardevol is. Alle voertuigen in zijn namelijk geregistreerd bij RDW. Zij monitoren de levensloop, ongevallen, reparatie, keuring en andere informatie.

De informatie in het register van het RDW is toegankelijk en inzichtelijk voor iedereen. De Open Kentekencheck is beter geschikt voor tweedehandse auto’s. De auto’s die door erkende autodealers te koop worden aangeboden zijn in de meeste gevallen in orde en hebben vaak geen check nodig. Je kent de verkopers van tweedehandse auto’s immers niet, dus je kunt beter een betrouwbaar kenteken check uitvoeren. Ook gestolen auto’s kunnen hierdoor achterhaald worden. Als je te weten komt dat een auto gestolen is, kun je dat aangeven bij de overheidsinstantie.

Heel snel, stukken wijzer

Het doen van een kenteken check is dus om het meest verstandige dat je kunt. Dus als je een leuke auto te koop ziet staan, ga online en voer een kenteken check uit. Je kunt met deze check selecteren welke specifieke informatie je wilt weten. Met het doen van de online check ben je in een paar klikken een stuk wijzer.