Vindt jouw hotspot: een werkplek in Amsterdam

Zoek je een kantoorruimte in Amsterdam? Met jou zijn er nog vele anderen. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek waren er in 2017 in Nederland al zo’n 1.420.000 zelfstandig ondernemers. Een groot deel van deze zelfstandigen zoekt, net als jij, een plekje in onze hoofdstad om de bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Gelukkig biedt Amsterdam vele mogelijkheden. 

Een geschikte werkplek

Tegenwoordig zijn er veel panden die werkplekken aanbieden. Dit kan variëren van grote kantoorpanden tot kleine cafés waar je rustig je ontbijt en cappuccino kunt nuttigen. Bij het kiezen van een geschikte werkplek is het van belang dat de plek overeenkomt met jouw ritme. Heb je om half acht in de ochtend al een vergadering gepland? Houdt dan rekening met (vroege) openingstijden. Werk je de hele dag aan hetzelfde bureau, dan is het beter om een plek te zoeken die de hele dag beschikbaar is. Zo kun je voor langere tijd een bureau huren.

Flexwerken

Zijn jouw werktijden soepel of zit je niet de hele dag op dezelfde plek, dan is flexwerken wat voor jou.  Een flexwerkplek is, zoals de naam het al zegt, flexibel: je schuift aan achter een vrije computer en gaat weer weg wanneer je dat wilt. Amsterdam heeft vele flexwerkplekken ter beschikking waar jij je werkzaamheden kunt uitvoeren, vergaderingen kunt plannen of brainstormen over nieuwe ideeën. Een flexwerkplek is minder persoonlijk dan een vaste plek, maar je bespaart de kosten van een kantoorruimte.