Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een term die vooral wordt gebruikt door banken en gebruikers van banken. Het is eigenlijk een vorm van krediet waarbij het bedrag in één geheel wordt uitbetaald aan de lener en deze dit vervolgens, met rente, over een afgesproken termijn van maanden weer terugbetaald. Elk bedrag en het afgesproken termijn bevat een andere soort rente in veel gevallen.

De looptijd van de bepaalde rente wordt in de desbetreffende leenovereenkomst vastgelegd en kan uiteraard niet teruggedraaid worden wanneer het geld is uitgekeerd. Het verloop en de afgesproken regels staan immers vast, zoals bij elk krediet of lening. De rente zijn over het algemeen wel hoger dan bij een andere leningen. Dit komt echter voor het risico van het einddoel en het verhoogde risico geval over het algemeen.

Persoonlijke kwestie

Of een het afsluiten van een persoonlijke lening iets is voor jou is een persoonlijke kwestie, veel mensen raden geld lenen af doordat geld lenen geld kost. Echter is een persoonlijke lening in veel gevallen niet een super hoog bedrag en kan vaak terug worden betaald zonder enige problemen. Dit is de voornaamste reden dat mensen kiezen voor het nemen van een persoonlijk lening maar daarnaast ook om hun wensen en behoeften al te kunnen vervullen voordat het maandelijkse inkomen op hun bankrekening staat.