Ontdek Rotterdam tijdens het Eurovisie Songfestival

Rotterdam is één van de mooiste steden van ons land. De perfecte tijd om dit feit te herontdekken is tijdens het Eurovisie Songfestival. Wat zal de stad stralen wanneer dit evenement in ons land gehouden wordt. Dankzij de overwinning van Duncan Laurence mogen wij in 2020 weer heel Europa in ons land verwelkomen. Voor Rotterdam het ideale moment om zich van zijn beste kant te laten zien. En dat is goed nieuws voor jou, want hierdoor zal er genoeg te doen zijn in de stad en, ook niet onbelangrijk, genoeg te zien. Wat kun je zoal ontdekken tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam?

De highlights van Eurovisie Songfestival Rotterdam

In Rotterdam is er een hoop moois te zien. De Erasmusbrug, de Kuip, de koopgoot, de skyline, de Coolsingel, het Centraal Station en ga zo maar door: iedereen kent wel de meest bekende spots. Maar er valt nog zo veel meer te beleven. Heb je bijvoorbeeld wel eens de indrukwekkende Markthal bezocht? Dit is de grootste indoor markt van heel Europa, en deze vind je in het centrum van de stad. Vooral de diversiteit qua eten valt enorm in de smaak.

Natuurlijk mag een referentie naar de haven van Rotterdam niet ontbreken. Eén van de grootste havens ter wereld en zeer belangrijk voor de economie van ons land. Zo kun je een bezoekje brengen aan de SS Rotterdam. Dit oude stoomschip is omgetoverd tot een indrukwekkend museum op het water. Maar misschien ga je liever de hoogte in. In dat geval kun je kiezen voor de 185 meter hoge Euromast. Vanaf hier heb je het meest indrukwekkende uitzicht over de hele stad. Tot slot kun je Rotterdam ontdekken op het water. Dit kan onder begeleiding, maar je kunt ook zelf een bootje huren.