Hoe maak je een zakelijke offerte? Check een voorbeeld offerte!

Factuur

Als je de vruchten wil plukken van je harde werken om potentiële klanten te genereren, moet je zorgen dat je ze een professionele offerte stuurt. Het is belangrijk om snel en professioneel op je klanten te reageren. Met een sterk voorbeeld offerte systeem, kun je er zeker van zijn dat jouw leads snel worden omgezet in sales.

Waarom is een professionele offerte zo belangrijk?

Dat komt omdat een offerte een voorbeeld is van jouw bedrijf en het level van professionaliteit. Is het handgeschreven of staat het vol fouten, dan laat het zien dat je jouw bedrijf op dezelfde manier runt. Als je niet weet hoe je een offerte opstelt, kun je gebruik maken van voorbeeld offertes of je inschrijven voor facturatie software van Facturatie Office.

Factuur

Wat is een prijs offerte?

Ok wel bekend als een prijsopgave of sales offerte, is het een overeenkomst tussen een bedrijf en een andere professional om een bepaald product of dienst tegen een vast afgesproken prijs en binnen een afgesproken tijdsbestek te leveren. De offerte moet beschikken over details over prijs heffingen die eventueel worden toegepast op de offerte. Zodra de voorbeeld offerte geaccordeerd is, kan de factuur automatisch worden aangemaakt.

Je kunt een offerte voorbeeld bekijken voor verschillende functionaliteiten binnen de onderneming. Er kan een verschil zijn tussen verschillende documenten; dat heeft dan vaak te maken met de aard van de onderneming (diensten of producten). Een offerte is hoe dan ook een eerste indruk van jouw bedrijf, dus het is belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn over de prijzen die je hanteert en jouw manier van werken.

Hoe stel je een offerte op voor een project?

Dit is een vraag die eigenlijk gaat over een onderneming in diensten. Wat jouw type diensten ook is, je offerte is opgesteld in 5 simpele stappen:

  1. Bepaal je prijs strategie en maak een inschatting van de te maken kosten.
  2. Gebruik een offerte voorbeeld of templates en vul dei aan met details over jouw onderneming, je branding en andere gegevens.
  3. Maak een heldere prijslijst die past bij jouw dienst en benoem de waarde die je kunt bieden aan jouw klanten.
  4. Stuur je offerte naar een klant per e-mail of in real life, en vraag voor een online akkoord.
  5. Zorg dat je snel reageert en op vaste momenten kijkt of er veranderingen zijn.
Factuur

Het is ontzettend makkelijk om een template te gebruiken om een prijsofferte aan te maken. Je kunt vaak gebruik maken van programma’s als Excel en Word om deze templates aan te passen. Zelfs templates op basis van HTML kunnen makkelijk worden gewijzigd met drag en drop functies. Als jij op zoek bent naar een professionele en makkelijke manier om facturen en offertes aan te maken met facturatie software, bezoek dan de website van Facturatie Office via www.facturatieoffice.nl. Zij bieden offerte voorbeelden, factuur software, urenregistratie en project management software om jouw onderneming zo snel en efficiënt mogelijk te laten werken. Neem vooral contact met ze op, en een medewerker zal snel met een gepast voorstel komen.