Deze betonbouw vacatures staan regelmatig open

Betonbouw vacatures

Wanneer je werkzaam bent in de techniek dan is met name de betonbouw een interessante tak van sport. In deze sector is een hoop werk. Betonbouw vacatures zijn eigenlijk altijd wel te vinden. Het is dan ook niet gek dat mensen in deze sector zelden zonder werk zitten. Betonbouw is vrijwel altijd nodig en is bovendien een uitdagend vakgebied vol verschillende functies. Met name de volgende functies zijn vaak te vinden.

Bouw

Planner in de civiele betonbouw

De vacature die we het meest voorbij zien komen is die van planner in de civiele betonbouw. Een planner is vooral bezig met plannen en organiseren, zoals de term al doet vermoeden. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de implementatie van het planningsmanagement. Jij gaat direct aan de slag met de planning. Het visualiseren van het project in je hoofd is wat jij echt goed kan. Hierdoor heb jij het vermogen om knelpunten, risico’s en kansen ruim van tevoren te herkennen en hierop in te spelen. Daarnaast ben je in staat om op verschillende niveaus vanuit een helikopterview te handelen. Samen met je collega’s stel je de overkoepelende planning op en ben je verantwoordelijk voor de afstemming en coördinatie. 

De planner heeft vaak een afgeronde opleiding op HBO niveau of van de universiteit in de richting van techniek. Civiele techniek is met name een veel voorkomende studie op dit vakgebied.

Civiele techniek

Werkvoorbereider zorgt voor een goede start

je pakt je verantwoordelijkheden zowel in de voorbereidings- als de uitvoeringsfase, maakt planningen, bereid leveringen van materialen voor, coördineert onder aanneming en materieelinzet. Je bewaakt kosten, signaleert en registreert meer- en minderwerk of de wijzigingen. Daarnaast ondersteun je de projectcoördinator met de projectdocumentatie, de oplevering, het onderhoud en de eindrapportage van het project. Een werkvoorbereider is bezig met de aanloop naar een project en heeft vaak een HTS opleiding civiele techniek nodig.