Zo word je verkeersregelaar

Verkeersregelaars worden ter plaatse gestuurd als er ergens een ongeluk is gebeurd, als stoplichten defect zijn geraakt of als tijdens wegwerkzaamheden het verkeer moet worden omgeleid. Wanneer weggebruikers zelf niet meer kunnen beslissen wie er voorrang heeft en hulp nodig hebben om een bepaalde verkeerssituatie door te komen, komen verkeersregelaars voor de dag om hen de goede kant op te leiden. Heb jij een vacature verkeersregelaar Rotterdam gevonden en wil je solliciteren? Dan zal je je werkgever van de onderstaande punten moeten kunnen overtuigen.

Opleiding

Je zal allereerst de cursus Bevoegd Verkeersregelaar succesvol moeten afronden. Deze duurt een paar dagen en behandelt onderwerpen zoals veiligheid, wetgeving en omgaan met agressieve weggebruikers. Agenten in opleiding volgen deze cursus ook. Met je diploma op zak kun je gaan beginnen aan je nieuwe carrière als verkeersregelaar.  

Vaardigheden

Een werkgever zal vervolgens naar een aantal vaardigheden zoeken die je moet bezitten als je succesvol het verkeer in goede banen wilt gaan leiden. Je moet bijvoorbeeld daadkrachtig zijn en snel beslissingen kunnen nemen. Ook moet je niet bang zijn om verantwoordelijkheid te nemen over een vaak lastige en chaotische situatie. Samen met één of meerdere andere verkeersregelaars moet je snel kunnen beoordelen wat het beste plan van aanpak is. Als jij deze vaardigheden bezit en je bent niet bang om in alle weersomstandigheden de weg op te stappen en de leiding te nemen, dan is de baan als verkeersregelaar een zeer geschikte positie voor jou.