Zo kies de beste externe harde schijf voor jou

Azerty

Heb je meer opslagcapaciteit nodig op je pc? Dat probleem kun je oplossen met een externe harde schijf. Een externe harde schijf is een harde schijf die niet in de pc zit maar die los met je laptop of computer verbonden is. Meestal is dat met een USB-kabel maar er zijn uitzonderingen. Je kunt allerlei bestanden op die harde schijf opslaan. De externe harde schijven worden bovendien gebruikt als backup. Er zijn veel verschillende soorten, en welke de beste is voor jou hangt van een aantal factoren af.

Azerty

Het soort schijf

Er zijn twee soorten externe harde schijven: de traditionele harde schijf en de nieuwere SSD. HDD staat voor Hard Disk Drive en SSD voor Solid State Drive. De SSD is wat nieuwer en kun je vergelijken met geheugenkaarten. De SSD is vaak lichter, compact en sneller. Het grote nadeel is dan ook dat ze vaak duurder zijn. Een HDD is vooral een goede optie wanneer je niet heel vaak of snel grote hoeveelheden data wil opslaan. Gaat het om slechts een aantal bestanden zo nu en dan? Dan is HDD prima.

De grootte

We weten nu dus inmiddels dat de SSD vaak wat compacter is. Dat kan handig zijn. Het hangt af van hoe je de schijf wil gebruiken. Want de afmetingen zijn pas echt belangrijk als je de schijf wil gaan vervoeren. Moet je bijvoorbeeld elke dag een externe harde schijf meenemen naar je werk? Dan is het wel zo prettig als deze niet heel zwaar en lomp is. Dan moet je er namelijk veel mee sjouwen.