Wat maakt elk bedrijf speciaal?

AGV 5

Het is onmogelijk om de bedrijven in de wereld te tellen. Weet je waarom? Niet omdat er gigantisch veel bedrijven zijn, maar omdat er elke minuut wel een nieuw bedrijf wordt aangemaakt. Sommige bedrijven bestaan niet voor lang, en sommige bedrijven kunnen wel eeuwen bestaan. Er is tenminste een ding zeker: Elk bedrijf is speciaal. Het maakt niet uit of je handmatig werkt of met een agv systeem aan de slag gaat, want iedere ondernemer en werknemer werkt anders. Hierdoor is het nooit een goed idee om een bedrijf als inferieur te zien vergeleken met een ander. Want die vergelijking gaat nooit kloppen!

Tactieken en het handelen van klanten

Niet iedere bedrijf heeft wat ze nodig hebben. Laten we een bedrijf in het buitenland nemen. Hoewel we hier in Nederland het best goed doen met het aantal gereedschappen en vestigingen die beschikbaar zijn, is dat bijvoorbeeld voor India wel anders. Dat is een dichtbevolkt land met technologie die nog ietsjes achterloopt vergeleken met Nederland. Zij hebben misschien geen palletmover, waardoor ze alles zelf moeten dragen. Hierdoor wordt er slim een tactiek bedacht. Wat dacht je van houten karren voor objecten? Of klanten vragen om hun product te dragen? Het klinkt misschien raar, maar dit is een ander bewijs dat iedere bedrijf uniek is.

Zelf tactieken en vaardigheden opbrengen?

Misschien vind jij dit zelf interessant, misschien ben jij een ondernemer of een werknemer van een bedrijf. Of misschien ben jij iemand die op zoek is naar een beeld van hoe bedrijven te werk gaan. Mijn tip? Je hoeft niet ver te zoeken, eén persoon heeft al genoeg om tactieken en vaardigheden te ontwikkelen die uniek zijn. Een manier hoe je dit kan doen is expres jezelf limiteren. Gebruik bijvoorbeeld geen computer, en ervaar hoe je handmatig informatie moet behandelen en beheren! Het is vermoeiend, maar een limiet is het beste voor het leren van nieuwe informatie.