Waarom de palm plant bij uitstek de beste plant is

De palm plant is voor ieder huishouden geschikt. Dit komt omdat er een aantal specifieke eigenschappen zijn die dit een ideale plant maken. De palm plant is de wel bekende plant die lijkt op de palmboom. Je zou het is het beste kunnen zien als een miniatuur uitvoering van een palmboom. Het kan zelfs zo zijn dat het een palmboom is. Zo zijn er is namelijk palmbomen die niet erg groot worden en slechts een meter of anderhalf worden. Er zijn 4000 verschillende plantensoorten, het gaat hierbij om palmbomen en planten. Zoals je waarschijnlijk weet, komen deze van oorsprong uit andere klimaten. Het gaat hierbij om warmere klimaten, oftewel de tropische klimaten.

Verschillen


Zoals gezegd, komen palm soorten van oorsprong uit warme gebieden. Het is daarom dat er vaak wordt gesproken over kokosboom. Dit heeft ermee te maken dat sommige palm soorten kokosnoten groeien. Vandaar ook vaak de associatie van palmbomen en kokos. Verschillende palmsoorten groeien verschillende vruchten. Denk hierbij aan dadels en andere vluchten. Zo is het zo dat veel palmbomen in de Caribische gebieden eerder kokosnoten groeien en palmsoorten in de Arabische wereld vaker dadels. Dit zijn echter details waar je zelf niet echt rekening mee hoeft te houden. Dit is immers niet van toepassing bij je.

Afmetingen en prijzen

Zoals alle palmbomen verschillende soorten zijn, betekent dit dat er verschillende prijzen en afmetingen bestaan. Zo variëren de lengtes van een halve meter tot wel 4 of 5 meter. Dit zijn natuurlijk afmetingen die niet zullen passen in de doorsnee Nederlandse woonkamer. Ook in de gemiddelde tuin zal dit niet prettig zijn, zeker niet op het moment dat je in een normale buurt woont en in een rijtjeshuis woont. Grote kans dat de buren dit niet prettig zullen vinden, zeker niet als deze palmboom ervoor zorgt dat ze geen zonlicht meer krijgen.