SEO Trends 2021: wat elke marketeer zou moeten weten

Digitale zoekmachinemarketing is in het huidige tijdperk naar voren gekomen als de krachtigste vorm van marketing. Met meer dan 4,66 miljard internetgebruikers volgens het 2020-rapport van Statista.com, is er ongetwijfeld een enorm potentieel voor bedrijven om te profiteren van online zoekmachinemarketing. SEO wordt dus een middel om deze kans te verzilveren, aangezien het grootste deel van het internetverkeer in de wereld wordt gegenereerd via zoekmachines. Wat nog belangrijker is, Google is de huidige wereldleider in zoekmachines, gevolgd door Bing, Yahoo en Baidu. Laten we in het licht van deze informatie snel kijken naar de SEO-trends 2021 die je moet kennen.

Als het om digitale zoekmachine marketing gaat, is lokale SEO erg belangrijk geworden, en lokale resultaten zijn enkele van de meest relevante voor gebruikers die op zoek zijn naar oplossingen die ze kunnen aanschaffen. Hierdoor konden bedrijven profiteren van en profiteren van lokale SEO. Volgens zoekmachine marketing experts zijn de zoekopdrachten ‘bij mij in de buurt’ en ‘vanavond / vandaag’ de afgelopen twee jaar met 900% gestegen.

In feite is mobiel zoeken naar “open + nu + bij mij in de buurt” met 200% gegroeid. En als klap op de vuurpijl is ongeveer 46% van alle zoekopdrachten op Google lokaal.

Hier zijn enkele tips om de lokale SEO onder de knie te krijgen:

  • Maak een Google Mijn Bedrijf-account
  • Optimaliseren voor mobiele apparaten en gesproken zoekopdrachten (hierover later meer)
  • Cash-in op lokale zoekwoorden
  • Profiteer van online bedrijvengidsen
  • Ontwikkel inhoud op basis van lokale evenementen, nieuwsverhalen en locatie specifieke plaatsen

Elk bedrijf ter wereld met een online aanwezigheid streeft naar betere en verbeterde SEO-tactieken om meer bezoekers te trekken en meer omzet te genereren. Ik hoop dat de bovengenoemde tips en richtlijnen je zullen helpen om dingen op een rijtje te krijgen voor je SEO-afdeling voordat je het volgende jaar induikt. Als jezelf een vraag wilt stellen met betrekking tot het onderwerp, aarzel dan niet om uw vraag te vermelden in het commentaargedeelte hieronder.