San José: gemoedelijke hoofdstad van Costa Rica

San José

San José is de bruisende hoofdstad van Costa Rica. Er valt cultureel ontzettend veel te zien en de stad barst van de horecagelegenheden. San José wordt omgeven door veel groen: de natuur rept er ongetemd en er zijn veel authentieke, Christelijke kerkjes die aldaar te bewonderen zijn. Het interieur is veelal van hout gemaakt is goed bewaard gebleven zodat men er op de dag van vandaag een kijkje kan nemen. Rondom de stad zijn er ook genoeg kleine plaatsjes waar je je ogen kan uitkijken en op culturele ontdekkingstocht kan gaan.

San José

Stad van koffie

San José staat ook wel bekend als een stad waar veel koffie wordt gedronken. En dat is niet zo gek, want in de omgeving van de stad zijn ontzettend veel goede en bekende plantages te vinden die stuk voor stuk koffie verbouwen. Niet alleen de mensen in San José zelf doen zich daar te goed gaan, maar ook mensen uit allerlei andere landen. Koffie is namelijk een groot exportproduct van Costa Rica en meer specifiek San José. Er zijn legio mogelijkheden om deze plantages waar ze koffie verbouwen te bezoeken, en dat is zeker de moeite waard!

De wervelende historie van San José

San José is, in het licht van het collectieve geheugen van de wereldgeschiedenis, eigenlijk nog niet zo heel lang een grote stad van betekenis. De uitbouw van de stad is eigenlijk pas in de 17e eeuw begonnen. Het was aanvankelijk een toevluchtsoord van smokkelaars en zwarthandelaren. Daarna nam de economische, sociale en politieke ontwikkeling in de stad toe. Tegenwoordig is San José een bruisende stad die voor toeristen een oase van cultuur vormt. Er valt ontzettend veel te zien en te beleven, en het is het dus meer dan waard om je vakantie op deze mooie plek door te brengen.