Rosacea is een huidaandoening die veel voorkomt onder mensen van middelbare leeftijd. Rosacea is herkenbaar aan de rode plekken op het gezicht en dan vooral rondom de wangen en jukbeenderen. Het ziet er ook wel uit alsof iemand heel erg bloost. Er zijn verschillende rosacea crèmes die dit verschijnsel van rosacea tegengaan. De crèmes zorgen ervoor dat de huid minder rood wordt. Door rosacea krijgen de meeste mensen ook puistjes en opgezette bloedvaatjes in hun gezicht. De rosacea crèmes zorgen ervoor dat dit wordt onderdrukt. Op deze manier is de rosacea minder te zien in het gezicht van de persoon.

Rosacea oorzaak

Er is nog geen echte oorzaak voor rosacea ontdekt. Wel wordt er gespeculeerd over verschillende bacteriën die de oorzaak zouden kunnen zijn voor rosacea. Hier is echter nog niks over bewezen door wetenschappers. Er is wel bekend dat er bacteriën zijn die de rosacea op de huid verergert. De bacteriën zorgen ervoor dat de ontsteking erger wordt dan dat die eigenlijk in eerste instantie zou zijn. Het beste wat je kan doen is dus de huid goed schoon zien te houden en voor de gevoelige huid voor rosacea wordt vaak rosacea crème aangeraden. Dit gebeurt vaak door de dokter of door een huidspecialist die rosacea herkennen op de huis.

Huid kalmeren

Je huid kun je op heel veel manieren kalmeren. Iedere huid is natuurlijk anders en heeft een andere verzorging nodig. Zo werkt voor het voor de een om de huid goed te koelen en moet de ander heel veel verschillende crèmes gebruiken om de huid rustig te houden. Toch is het bewezen dat veel water drinken voor ieder huidtype werkt om zo een rustige huid te krijgen. Echter is water niet de oplossing voor alles en zal iedereen voor zichzelf moeten kijken wat werkt bij zijn of haar huid. Om heel veel testen te voorkomen kun je altijd bij een huidspecialist terecht om te kijken wat voor jou huidtype zal gaan werken.