Pinterest SEO: Tips om goed te scoren op Pinterest.

De (SEO) op Pinterest bestaat, net als YouTube SEO. Als we gewend zijn om de term SEO te gebruiken in de context van SEO-optimalisatie op zoekmachines zoals Google en andere zoekmachinemarketing alternatieven, zijn SEO-technieken ook aanpasbaar aan social media marketing kanalen met een krachtige zoekmachine, waar Pinterest en YouTube deel van uitmaken.

Voordat u uw SEO-strategie op Pinterest start, moet u aan twee voorwaarden voldoen:

een zakelijk Pinterest-account (met name om toegang te krijgen tot Pinterest Analytics): je kunt met een paar klikken een persoonlijk account omzetten in een professionele account.

een website waar je het Pinterest-foto-tracking- en sharing-script kunt plaatsen.

Heeft u deze twee voorwaarden? We gaan daarom verder met tips en concreet advies om uw SEO op Pinterest te optimaliseren en zo uw inkomend verkeer van dit social media marketing kanaal te stimuleren .

1- OPTIMALISEER DE NAAM (SEO) EN URL VAN JOUW PINTEREST PRO-ACCOUNT

De eerste tip om uw SEO op Pinterest te optimaliseren, is door een voor SEO geoptimaliseerde accountnaam te kiezen .

Als uw merk “X” heet en de sector “Decoratie” is, kunt je, als je kunt en wilt, jouw professionele Pinterest-account aanmaken met de naam “X Decoratie”, die zal je toelaten om “decoratie” in de URL van het account te hebben en indirect, om de term “decoratie” beter te gebruiken in de zoekmachine, omdat jouw accountnaam meer geoptimaliseerd zal zijn.

Inderdaad, wanneer u op Pinterest naar een trefwoord zoekt, zijn er altijd twee secties in de zoeksuggesties:

  • Gerelateerde zoektermen
  • Gekoppelde Pinterest-accounts die het zoekwoord in hun naam bevatten.

Probeer het met het woord “Decoratie” in de zoekmachine.

OPTIMALISEER DE BESCHRIJVING VAN UW PINTEREST-ACCOUNT VOOR SEO

Het gedeelte “Over”, hoewel het slechts een kleine rol speelt in de opkomst van de pins in de Pinterest-zoekmachine en de social media marketing, moet het worden geoptimaliseerd met de zoekwoorden die het meest verband houden met uw activiteit. Het kost je 5 minuten, het is een snelle overwinning en het kan helpen om je account te herleiden naar de accounts die zijn gekoppeld aan zoekopdrachten van Pinterest-gebruikers.