Outplacementbureau voor als het niet meer klikt met je werkgever

Soms zitten werkgever en werknemer niet meer op dezelfde lijn en zit ontslag van de werknemer in het vooruitzicht. In zulke gevallen kan de werkgever een outplacementbudget meegeven waarmee de werknemer een outplacementbureau kan inschakelen. Zo’n outplacementbureau helpt in de begeleiding, ondersteuning en met adviseren van de werknemer in zijn of haar zoektocht naar een nieuwe werkomgeving die wel bij hem of haar past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om Enroute in te schakelen als outplacementbureau als je een outplacementbudget hebt gekregen.

Soorten trajecten

Dit bedrijf biedt individuele trajecten maar ook groepstrajecten. In beide gevallen wordt er aandacht besteedt aan de werknemer op een persoonlijke manier. Bij het groepstraject van het outplacementbureau wordt getraind in kleine groepjes. Daarnaast wordt persoonlijke begeleiding geboden voor de individuele werknemer, omdat hij of zij uiteindelijk zelf in een passende nieuwe omgeving terecht dient te komen. Bij het individuele traject fungeert de consulent als coach en vraagbak tegelijkertijd. Tijdens het traject heb je één consulent zodat persoonlijke aandacht gegarandeerd kan worden.

Voordelen en aspecten

Elke twee weken vindt er contact plaats met de consulent. De spreeklocatie zal in de buurt zijn van de werknemer. Je krijgt toegang tot een vacaturezoekmachine en wordt daarnaast ondersteund door een jobhunter. Bij dit outplacementbureau wordt gebruik gemaakt van professionele testinstrumenten. Dit zijn onder andere beroepskeuze en talententests. Voor Enroute zijn kernaspecten snelheid, daadkracht en duidelijkheid. Het voordeel van dit outplacementbureau is dat er deskundige adviseurs zijn, persoonlijke aandacht en een snelle doorloop. Daarnaast kun je vrijblijvend een oriëntatiegesprek aanvragen.