Lopen is het nieuwe zitten

bureaustoel ergonomisch

Er is een nieuwe trend gaande onder de inrichters van kantoren. Om mensen aan te zetten tot een sportieve en actieve werkhouding worden er bureaus ontworpen die er een loopband onder hebben. Zo kan je je stappendoel halen en tegelijkertijd het werk afronden wat gedaan moet worden. Nu blijkt echter dat mensen helemaal niet kunnen multitasken. Twee dingen tegelijk doen zorgt ervoor dat er in beide taken fouten worden gemaakt. Dus moeten de wandelingen toch maar bewaard worden tot de lunch en niet tijdens het schrijven van een heel belangrijk stuk. Het zit sta bureau is echter een goed alternatief.

Afwisseling zonder afleiding

Tijdens het lopen wordt er niet alleen aandacht besteed aan het werk maar ook aan het lopen zelf. Dit verhoogt natuurlijk niet de productiviteit en gaat ten koste van de kwaliteit. Tijdens het staan wordt er echter geen aandacht besteed aan het staan zelf. Zo kan je toch van houding verwisselen zonder dat het afleidt van het werk. Zitten is natuurlijk niet goed om te lang achter elkaar te doen, maar dit geldt ook voor staan. Het klinkt gezonder maar ook als dat te lang achter elkaar wordt gedaan kan het problemen opleveren voor spieren van de nek en rug.

Flexibiliteit in een kleine ruimte

Meerdere bureaus in een ruimte zetten lijkt overbodige luxe, maar omdat mensen zoveel en vaak zitten is het toch belangrijk dat iedereen goed kan werken. Gelukkig kunnen deze wensen gecombineerd worden. Een in hoogte verstelbare bureau is een gepaste oplossing voor deze situatie. Zo zijn ze perfect aan te passen aan ieder zijn behoeften. Of het nu gewenst is om te staan of te zitten, dit bureau biedt de flexibiliteit die nodig is. Het bureau is eenvoudig in hoogte te verstellen, zodat je altijd op de juiste hoogte kunt werken, ook hier is het het voordeel dat het ook op verschillende personen kan worden afgesteld.