Laat jij je eigen boek redigeren?

Boek schrijven

Het schrijven en publiceren van mijn eigen boek is altijd een droom van me geweest. Maar nu dat mijn boek in een van de laatste fases zit en ik dacht dat het bijna klaar was om te publiceren, kwam ik er achter dat mijn boek nog lang niet zo ver is. Om ervoor te zorgen dat mijn boek een goede indruk achter zal laten bij de lezers, zal deze helemaal op orde moeten zijn. Daarom liet ik mijn boek redigeren voordat ik deze uit ging brengen.

Boeken

Waarom laat je een boek redigeren?

In het schrijven van een eigen boek om deze uiteindelijk te publiceren gaat ontzettend veel tijd zitten. Het schrijven alleen al kan maanden tot jaren duren. Wanneer je creatie eindelijk af is en het klaar is voor anderen om gelezen te worden, wil je natuurlijk dat je boek helemaal goed en in orde is. Doordat je zelf al die tijd zelf je boek hebt geschreven en het misschien meerdere keren zelf al over hebt gelezen voor fouten is er een grote kans dat je veel (kleine) foutjes snel over het hoofd gaat zien. Als lezers van jouw boek straks tijdens het lezen allemaal fouten tegenkomen, krijgen zij geen goede indruk van jouw boek of van jou als schrijver. Om dit te voorkomen kan je je boek laten redigeren. 

verhaal

Is het het waard om een boek te laten redigeren?

Wanneer je je eigen geschreven boek uit wilt geven is het het zeker waard om deze te laten redigeren. Bij het afronden van mijn eigen boek heb ik dit laten doen bij de Schrijfdokter. ZIj hebben mijn boek nagelezen op fouten zoals spelling en grammatica en werd er gelet op de zinsopbouw. Toen ik mijn boek weer terug gestuurd heb gekregen, hadden ze er heel wat fouten uit weten te halen die ik zelf over het hoofd had gezien. Na deze aanpassingen was mijn boek weer een stap dichterbij het uitgeven. Het laten redigeren van een boek kost wel wat, maar gezien wat je ervoor terugkrijgt is dat het zeker waard.