Hoe ontwikkel je een aantrekkelijke website?

Het ontwikkelen van een website is niet iets wat je zomaar even doet. Je wilt je website namelijk zo aantrekkelijk mogelijk maken voor bezoekers, zodat ze langer op je website blijven en hopelijk ook klant worden. Maar hoe ontwikkel je nu een aantrekkelijke website? In dit artikel vind je drie tips voor webdesign Den Bosch.

1. Zorg ervoor dat je website past bij je huisstijl

Webdesign Den Bosch

Waarschijnlijk heb je een huisstijl met één, twee of drie kleuren. Om je website herkenbaar te maken passend te maken bij je logo, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website bij je huisstijl past. Laat daarom de kleuren uit je huisstijl in je website terugkomen. Je kunt dit eventueel aanvullen met lichtere of donkerdere varianten op je huisstijl kleuren en neutrale kleuren (wit, grijs, zwart).

2. Maak gebruik van foto’s, video’s en grafieken

Een website met alleen tekst is ontzettend saai. Veel websitebezoekers zullen dan al snel afhaken. Maak daarom in ieder geval veel gebruik van foto’s. Zoekmachines kunnen dit ook waarderen. Naast foto’s kun je ook video’s, grafieken en tabellen op je website plaatsen.

Webdesign Den Bosch

3. Let op de gebruiksvriendelijkheid

Een website kan er fantastisch uitzien, maar hij moet ook gebruiksvriendelijk zijn. Anders is je website eigenlijk nog niet aantrekkelijk voor bezoekers. Je verbetert de gebruiksvriendelijkheid van je website door de laadtijd te optimaliseren en te zorgen voor een duidelijke navigatie. Ook is het belangrijk dat je website goed werkt op mobiele telefoons en tablets.