Functie in de boekhouding

Veelgevraagd en veelzijdig

Doe je de financiën van je eigen bedrijfje of ben je op zoek naar een leuke functie in de boekhouding? Door te kiezen voor een scholing bij Fabius Opleidingen kun je al na drie maanden ergens aan de slag. Een functie in de boekhouding is veel gevraagd, omdat ieder bedrijf verplicht is om de financiële administratie op orde te hebben. Hiervoor wordt in de meeste gevallen een accountant ingeschakeld, maar er zijn ook medewerkers binnen het bedrijf zelf die het dagelijks werk op zich nemen. Wat houdt een functie in de boekhouding precies in? En hoe kun je hier een opleiding voor volgen?

Op mbo-niveau zijn er tal van functies in de boekhouding. Je kunt hierbij denken aan functies als boekhoudkundig medewerker, financieel assistent, financieel administratief medewerker, assistent boekhouder, assistent accountant, assistent controller en nog veel meer. Een functie in de boekhouding is dus enorm breed en je kunt hiermee alle kanten op. De belangrijkste taken van een boekhouder is het maken van facturen, het verwerken van facturen, het samenstellen en controleren van de financiële administratie en het opstellen van de aangiften omzet- inkomsten- en vennootschapsbelasting. Wanneer je een wat hogere functie hebt houdt je je ook bezig met de jaarcijfers van je bedrijf en werk je nauw samen met een accountant.

Afwisselende functie in de boekhouding

Een functie in de boekhouding is veelzijdig en je kunt het bij heel veel bedrijven uitvoeren. Bij kleine bedrijven kun je de financiële administratie zelf doen maar bij grotere bedrijven werk je samen met andere boekhouders. Het is goed mogelijk om een opleiding te volgen tot financieel administratief medewerker bij Fabius Opleidingen. Wanneer je van cijfers houdt, je een goed analytisch vermogen hebt en je nauwkeurig kunt werken is dit wellicht iets voor jou. Ook als je de boekhouding van je eigen onderneming zo goed mogelijk wilt doen kun je deze opleiding volgen.