Tips om je evenement duurzaam te maken

Duurzaam evenement

7 tips om je evenement duurzaam te maken

Bedrijfsevenementen bieden niet alleen de mogelijkheid om zakelijke doelstellingen te behalen, maar ook om een positieve impact op het milieu te hebben. Door duurzaamheid op te nemen in de planning en uitvoering van je evenement, kun je niet alleen milieuvriendelijker handelen, maar ook een positieve indruk achterlaten op deelnemers en partners. Hier zijn 7 waardevolle tips om je evenement duurzaam te maken.

1. Kies een duurzame locatie

Een duurzaam bedrijfsevenement wordt natuurlijk gehouden op een duurzame locatie. Certificeringen zoals LEED of BREEAM geven aan dat een gebouw voldoet aan bepaalde milieunormen. Overweeg ook de bereikbaarheid per openbaar vervoer en de mogelijkheden voor afvalscheiding op de locatie.

2. Digitale uitnodigingen en programma’s

Verminder papierafval door over te stappen op digitale uitnodigingen en programma’s. Gebruik e-mails, sociale media en evenementenapps om deelnemers op de hoogte te houden en belangrijke informatie te delen.

3. Duurzaam cateren

Kies voor cateringbedrijven die werken met lokale, biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Vermijd wegwerpservies en bestek en kies voor herbruikbare of composteerbare alternatieven. Moedig de cateringpartner ook aan om voedseloverschotten te doneren aan lokale liefdadigheidsinstellingen.

4. Energiezuinige verlichting en groene decoraties

Kies voor energiezuinige verlichtingsopties, zoals LED-lampen. Zorg ervoor dat verlichting alleen wordt gebruikt wanneer dat nodig is en schakel ongebruikte apparatuur uit om energie te besparen. Versier de evenementenruimte met duurzame en herbruikbare decoraties. Kies voor planten, bloemen uit lokale kwekerijen en herbruikbare banners of borden. Vermijd wegwerpdecoraties die na het evenement worden weggegooid.

5. Duurzame giveaways

Als je giveaways wilt aanbieden, kies dan voor duurzame en praktische items. Denk aan herbruikbare waterflessen, draagtassen van gerecycled materiaal of zaden voor planten. Vermijd wegwerpartikelen die snel in de prullenbak belanden.

6. Stimuleer duurzaam transport

Moedig deelnemers aan om gebruik te maken van duurzaam transport, zoals fietsen, carpoolen of het openbaar vervoer. Als het evenement op meerdere locaties plaatsvindt, overweeg dan het regelen van milieuvriendelijk vervoer.

7. Afvalbeheer

Implementeer een effectief afvalbeheersysteem. Plaats duidelijke afvalbakken voor recycling, compost en restafval op strategische locaties. Moedig deelnemers aan om hun afval op de juiste manier te scheiden.

Draag bij aan een duurzame toekomst met jouw bedrijfsevenement!

Door duurzaamheid op te nemen in je bedrijfsevenementen, draag je niet alleen bij aan een groenere planeet, maar creëer je ook bewustwording en betrokkenheid bij je deelnemers. Het implementeren van deze tips is een stap in de richting van een duurzamere bedrijfscultuur en draagt bij aan een positieve erfenis voor toekomstige evenementen. Dus, waar wacht je nog op? Lees ook: Een overweldigende visuele ervaring: de kracht van een videowall