Een mooi gazonnetje

bosmaaier

Is jouw gazon ook weer aan alle kanten aan het uitgroeien? Of is het gewoon een stuk minder mooi dan vorig jaar? Het hebben van een mooie en verzorgde tuin zorgt er daadwerkelijk voor dat jouw woongenot verhoogt. Maar hoe kan je dit behouden? Met onderhoud van jouw eigen tuin. En als je een groot gazon hebt raden wij aan om te investeren in een bosmaaier. Maar wat is dat precies?

bosmaaier

Waarom geen grasmaaier?

Een bosmaaier is anders dan een grasmaaier in het opzicht dat het gebruikt kan worden voor ruwere maaiwerk. Het is daardoor meer geschikt om te werken op oneffen terrein of op plaatsen waar je de grasmaaier niet goed voor kan gebruiken. En naast het verwijderen van grassen en onkruid, kan een bosmaaier ook gebruikt worden om struiken af te zagen of dunne takken en stammen af te zagen. 

Hoe werkt een bosmaaier?

Een bosmaaier heeft verschillende aandrijvingmogelijkheden. Als eerste mogelijkheid heb je elektriciteit, hierbij heb je het voordeel dat je de accu nooit hoeft op te laden, of de benzine bij te vullen. Maar je hebt natuurlijk wel altijd een stopcontact in de buurt nodig. Met een accu heb je dit natuurlijk niet maar moet je er wel voor zorgen dat de accu opgeladen is of dat je twee accu’s hebt. En als laatst heb je natuurlijk benzine. Deze bosmaaiers zijn krachtig en kunnen dus gebruikt worden voor het wat zwaardere werk in de tuin. Het apparaat moet wel steeds bijgevuld worden is kan luidruchtig zijn. 

Heb jij ook al behoefte aan een prettig gazon door behulp van jouw nieuwe bosmaaier? Kijk dan snel bij toolnation, waar altijd voordelige prijzen zijn van de beste merken, en je vanaf 50 euro gratis verzending krijgt.