Een Magento Webshop: maar welke versie kies ik dan?

Stel u wilt een webwinkel. In veel gevallen komt u dan uit bij een Magento webshop. Magento is (deels) een open source softwarepakket waar de meeste webwinkels op draaien. Magento stelt beheerders van een webwinkel in staat om makkelijk een webwinkel te onderhouden. Er zijn echter verschillende versies van Magento. Welke versie heeft u nodig?

Magento 1 vs. Magento 2

Er is een onderscheid te maken tussen de open-source versies van Magento (Magento 1 en Magento 2) en Magento Enterprise. Eigenlijk hoeft u alleen een keuze te maken tussen Magento 2 en Magento Enterprise. Waarom is dat? Magento 1 is de voorloper van Magento 2. Magento 2 kwam eind 2015 beschikbaar en zal in de komende jaren Magento 1 compleet vervangen. Magento 1 zal ook niet meer ondersteund worden. Daarom wordt vrijwel iedere Magento webshop nu als een Magento 2 webshop gebouwd.

Een Magento webshop: open-source of Magento Enterprise

Magento is voor het grootste gedeelte open source. Er is echter ook een versie van Magento die niet zomaar gebruikt mag worden. Deze versie heet Magento Enterprise. Magento Enterprise wordt voornamelijk gebruikt voor webwinkels met meer dan 50.000 producten.

Magento B2B

Bent u op zoek naar een Magento webshop die zich speciaal richt op de zakelijke markt? Dan zou Magento B2B een oplossing kunnen zijn. Magento B2B is speciaal ontworpen om zakelijke klanten zo eenvoudig mogelijk te laten bestellen en biedt speciale functies als het gaat om prijsonderhandelingen en offerte aanvragen. De specialisten van Jaagers vertellen u er graag meer over.