Drie manieren om gegevens binnen jouw bedrijf veilig te houden

Het beheren en beschermen van gevoelige bedrijfsinformatie is cruciaal voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of branche. In de huidige digitale wereld, waar informatie in enkele seconden kan worden verzonden en ontvangen, is het beveiligen van bedrijfsdata nog nooit zo belangrijk geweest. Dit artikel geeft je drie manieren om jouw bedrijfsdata veilig te houden, met een bijzondere nadruk op veilig e-mailen.

1. Gebruik veilige e-maildiensten

Het gebruik van veilige e-mailservices is essentieel voor elk bedrijf om de vertrouwelijkheid van gevoelige informatie te waarborgen. Veilige e-maildiensten beschermen bedrijfsgegevens op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van versleuteling van e-mails, firewalls, antivirussoftware en het bieden van multi-factor authenticatie. Er zijn verschillende professionele e-maildiensten beschikbaar, zoals ProtonMail en Google Workspace, die extra beveiligde e-maildiensten bieden aan bedrijven en hun werknemers. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor Bastion 365 om veilig te kunnen e-mailen.

2. Train jouw werknemers

Ondanks dat de technologie de afgelopen jaren aanzienlijk is verbeterd, kan de veiligste e-mailservice ter wereld geen garantie bieden tegen menselijke fouten. Uiteraard is het van cruciaal belang om jouw werknemers te trainen in het veilig omgaan met bedrijfsgegevens en het voorkomen van potentieel gevaarlijke handelingen, zoals het openen van verdachte e-mails of het klikken op links. Het creëren van een onderwijsprogramma en het verstrekken van regelmatige updates en richtlijnen zijn belangrijke manieren om jouw personeel goed getraind en alert te houden.

3. Gebruik wachtwoord managers

Het gebruik van wachtwoord managers is een efficiënte manier om ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsdata te voorkomen. Met deze software kunnen de werknemers en werkgevers gemakkelijk veilige en verschillende wachtwoorden genereren en opslaan. Hiermee voorkom je dat werknemers dezelfde wachtwoorden gebruiken of altijd wachtwoorden moeten onthouden, waardoor het risico op hacking en gegevensdiefstal wordt verminderd.

Het beveiligen van jouw bedrijfsdata is essentieel en kan een uitdagende taak lijken. Maar het vastleggen van een effectief beveiligingsbeleid door veilige e-mailen, het trainen van personeel in het veilig omgaan met bedrijfsdata en het gebruik van wachtwoordbeheerders kunnen de veiligheid van je informatie enorm verbeteren. Bedenk dat elke stap die je zet om jouw gevoelige informatie te beschermen van cruciaal belang is in een tijd waarin hacken en identiteitsdiefstal nog nooit zo gebruikelijk is geweest. Met deze drie methoden in jouw arsenaal, kun je jouw bedrijfsgegevens veilig houden.

Bron: www.bastion365.nl