De kans op een baan vergroten tijdens het solliciteer process

Bent u op zoek naar een baan en gaat het niet zoals gepland? Dan kunt u met deze tips misschien beter op weg zijn naar uw nieuwe baan (Bron: Premium Profiles).

Wanneer bent u beschikbaar om te werken?

Vooral bij het solliciteren naar part-time banen, kan u worden gevraagd welke dagen en uren u beschikbaar bent om te werken. Weet uw planning en beschikbaarheid voordat u solliciteert op een baan. Als u flexibel bent met uw schema, moet u dit benadrukken in uw sollicitatie (en later in uw interview). Werkgevers waarderen sollicitanten die bereid zijn flexibele uren te werken en diensten te draaien die anderen misschien niet willen volgen (zoals nacht-, avond- of weekenddiensten).

Instructies voor sollicitaties

Het is belangrijk om alle instructies te volgen bij het online solliciteren. Het kan nodig zijn om een profiel in te vullen, uw CV en motivatiebrief te uploaden en/of een sollicitatietest te doen als onderdeel van het online sollicitatieproces. Ongeacht hoe u van toepassing bent, is het belangrijk om de aanvraag instructies van het bedrijf te volgen, om alle benodigde materialen in te dienen en om uw aanvraag zorgvuldig te controleren voordat u op de knop “Verzenden” klikt. Houd de vacaturesite accounts bij die u maakt, zodat u uw sollicitaties ook kan bijhouden.

Sollicitaties e-mailen

Naast het direct online solliciteren, moet u mogelijk ook via e-mail solliciteren. Sommige werkgevers, vooral kleinere bedrijven, hebben geen systemen in de plaats om online sollicitaties te behandelen. Er is een juiste manier – en verkeerde manieren – om uw CV en sollicitatiebrief te sturen. Een belangrijk ding om te doen vroeg in het stadium van het zoekproces is het opzetten van een professionele e-mailaccount voor uw zoektocht naar een baan. Vermijd onprofessionele e-mailadressen zoals partyperson@email.com. Als u namelijk naar management vacatures solliciteert met eerder genoemd e-mail adres zal u niet serieus worden genomen. Houdt vast aan adressen die gewoon uw naam en een aantal nummers weergeven.