Belangrijkste voordelen van het afsluiten van een bedrijfsverzekering

De bedrijfsverzekering biedt een aantal voordelen voor elk bedrijf, ongeacht het segment en de omvang van de onderneming. Het is belangrijk om jouw activa en jouw werknemers te beschermen tegen tegenslagen die zich kunnen voordoen.

Maar wat zijn de voordelen van een bedrijfsverzekering? Dat is waar we het in het artikel van vandaag over gaan hebben.

Als je nog steeds niet weet of het de moeite loont een verzekering voor jouw bedrijf af te sluiten, lees dan verder en zie hoe belangrijk het is om je, jouw werknemers en jouw bedrijf te beschermen. Kijk hier eens naar!

Bescherming voor alle soorten ondernemingen

De bedrijfsverzekering is een type polis dat tot doel heeft bedrijven en industrieën te beschermen tegen verschillende soorten ongevallen.

Het wordt op maat gemaakt en opgezet volgens de behoefte van de ondernemer en wat hij wil regelen. In principe biedt de bedrijfsverzekering de volgende dekking:

  • Bescherming tegen beschadiging van apparatuur;
  • Verzekering tegen explosies, brand en lekken;
  • Bescherming tegen diefstal;
  • Verzekering tegen natuurrampen;
  • Elektrische, hydraulische en mechanische hulp en diensten, enz;
  • Inkomstenderving ten gevolge van brand;
  • Schade aan werknemers tijdens werktijd;
  • Morele schade aan derden;
  • Vaste bedrijfskosten.

1. Bescherming tegen gebeurtenissen die de levensduur van de onderneming bedreigen

Verschillende onverwachte gebeurtenissen kunnen schade toebrengen aan de activa van jouw onderneming en bijgevolg aan de levensduur ervan. In die zin is een bedrijfsverzekering van essentieel belang.

De bedrijfsverzekering zorgt ervoor dat jouw bedrijf niet is overgeleverd aan onvoorziene gebeurtenissen zoals storm of brand en dat je niet met financiële verliezen blijft zitten.

2. Bedrijfsverzekeringen beschermen alle soorten bedrijven

Veel mensen denken dat een bedrijfsverzekering alleen grote bedrijven en bedrijfstakken dekt.

In feite dekt de polis alle soorten ondernemingen, zowel grote, middelgrote als kleine. De verzekering kan ook worden afgesloten voor zowel particulieren als bedrijven.

3. Flexibiliteit van de dekkingen

Een ander voordeel is de flexibiliteit van de bekleding.

De contracten worden op maat gemaakt en opgezet om te voldoen aan de vraag van jouw bedrijf. Daarom biedt de verzekering een reeks basis- en aanvullende dekkingen. Het resultaat is een op maat gemaakte polis die perfect is voor jouw bedrijf.