Beheer je eigen website met WordPress CMS

Zoek je een gebruikersvriendelijk en gratis Content Management Systeem (CMS) voor jouw website, dan is het WordPress CMS één van de beste opties. Het wordt veel gebruikt door bloggers, eigenaren van kleine bedrijven en ZZP’ers omdat je zelf snel een website in elkaar kunt draaien die ook te zien is door de grote zoekmachines. Dit betekent echter niet dat je er geen grotere en complexere websites mee kunt maken. Er zijn voldoende voorbeelden van efficiënte complexe websites die draaien op WordPress.

WordPress en de andere CMS’en

Er bestaan zo’n 1200 CMS’en deze zijn ook zeker niet per definitie minder goed dan WordPress. De gebruikersvriendelijkheid van WordPress kan eigenlijk geen ander CMS evenaren en ook de vele thema’s die je worden aangeboden zijn stijlvol en gewild. Twijfel jij over welk CMS je zal gebruiken voor je website, dan is WordPress geen slechte plaats om te beginnen en de begrippen onder de knie te krijgen. Ben je later toe aan een grootschaliger of uitgebreider systeem, dan kun je altijd overwegen om over te stappen of een webdesigner aan te nemen.

De nadelen van WordPress

Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruiken van dit soort gratis software. Zo kunnen de websites soms traag lopen doordat er te veel plugins worden gebruikt. Ook zal de software regelmatig moeten worden upgedate en is er veel commentaar op WordPress met betrekking tot veiligheid. Wees je hier dus bewust van, voordat je een keuze maakt.